RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У "Батьківщині" розповіли, коли українські зарплати досягнуть рівня польських

Нова влада забезпечить поступове зростання заробітних плат громадян і вже через 5 років доведе їх до рівня середніх заробітків у Польщі, які більше українських в 3,5 рази і становить 1000 доларів США.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час Форуму "Нова соціальна доктрина: Нові можливості для кожного", який проходить сьогодні в Києві.

By Alex Prokopenko

"Я хочу зробити так, щоб за 5 наступних років з моменту виборів нового президента середня заробітна плата в Україні поступово, щороку, наздоганяла яку країну, яка біля нас розташована, і яка має дещо вищі доходи. І щоб через 5 років ми мали хоча б таку ж заробітну плату, як у Польщі сьогодні. Це буде важке завдання, але іншого виходу у нас просто немає ", - підкреслила політик.

Також, за словами лідера "Батьківщини", відразу після виборів буде кардинально переглянутий механізм нарахування пенсій. Вона переконана, сьогоднішні пенсіонери побудували красиву і багату країну, яка залишається сильною навіть після 27 років пограбувань владою, а "ми їм подякували за це жалюгідними копійками, на які вони не можуть навіть вдосталь поїсти, і скороченням субсидій ЖКГ".

Новий порядок буде базуватися не в збільшенні пенсійного віку, а на заміну радянської солідарної системи сучасної персоніфікованою.

"Ми повністю змінимо солідарну пенсійну систему на персоніфіковану для кожної людини, незалежно від того, на пенсії вона, або в процесі трудового стажу, або в його початку. Для кожного буде створено свій приватний банківський гарантований державою рахунок. Буде пораховано все внески, частково індексовані і осучаснена, і буде порахована депозитна ставка, яка повинна бути сплачена за весь період зберігання грошей в банку ", - запевнила голова партії.

Юлія Тимошенко заявила, що нова влада перегляне і всю систему соціального захисту і відновить дію законів, які підтримували найбільш незахищені категорії українців

"Всі закони, присвячені соціальному захисту людей, які були скасовані в 2015-18 роках, вже в 2019 будуть оновлені законами про бюджет. Ми не дамо більше знущатися над людьми, як вони це роблять останні 5 років. Ми створимо систему захисту", - підсумувала Юлія Тимошенко.