RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Розподіл грошей регіонам має бути зрозумілим і справедливим - Гриценко

Розподіл державних коштів по регіонах повинен бути прозорим, а їх виділення не повинно залежати від партійної приналежності і особистої лояльності міських голів.

Про це в ефірі "11 каналу" в Дніпрі заявив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко.

"Життя ні міста-мільйонника, ні найменшого села не може залежати від примх президента. Влада не має права викручувати руки громадам. І не буде!", - підкреслив Гриценко.

Так він прокоментував проблеми навколо будівництва аеропорту в Дніпрі і гальмування з прокладкою станцій метрополітену.

"Я знаю ці проблеми. Не тільки в Дніпрі. У Запоріжжі проблема з мостом з 2003 року. Обіцяють вирішити всі президенти, всі прем'єри. Безрезультатно", - зазначив Гриценко.

Глава "Громадянської позиції" додав, що інфраструктуру максимально ефективно повинна створювати держава, тому що це дає можливість нормально жити людям, а бізнесу - працювати.

"Це включає аеропорти, розв'язки, залізницю в нормальному, а не монопольному стані. Це автомобільна мережа. І багато іншого", - сказав він.

Екс-міністр оборони розповів, що виділення коштів на злітну смугу і інші інфраструктурні речі повинно бути чесним і не повинно залежати від того, від якої партії обрано мера або від розподілу фракцій в міській раді. За його словами, Дніпро не може залежати від того, як президент дивиться на політичний розклад на місці.

"Я бачу ці ігрища. І це не тільки в Дніпрі. У нас недавно був мер міста Лебедин Сумської області. Що робить влада? Вона районну адміністрацію і районна рада виводить в якості юридичних осіб в село - і місто не отримує навіть податки. Влада виводить всі державні структури, щоб опустити цього мера ", - розповів Гриценко.

За його словами, при його президентстві розподіл державних коштів буде прозорим, а їх виділення не буде залежати від партійної приналежності і особистої лояльності міських голів або від розкладів в місцевих радах.

"Якщо працює міська влада на місто - супер. Якщо вона виходить за рамки закону - значить, сяде в тюрму. Це стосується всіх. Чи не буде такого: дам - не дам. Проголосуєте за мене - будете мати аеропорт. Влада в Києві не повинна так працювати ", - зазначив Гриценко.