RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Ми не дамо забути про Будапештський меморандум - Тимошенко

Після приходу до влади Юлія Тимошенко посилить міжнародні переговори щодо повернення світу в Україні завдяки більш поглибленого формату - "Будапешт плюс".

Про це лідер "Батьківщини" заявила під час програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1".

За її словами, нашій країні потрібно негайно перейти до Будапештського формату і посадити за стіл переговорів ті країни, які давали нам в 1994 році фундаментальні гарантії безпеки в обмін на відмову українців від третього за потужністю ядерного потенціалу в світі.

"Чому, коли ми тримаємо в руках цей меморандум, де прямо написано: перший крок агресії проти України - і лідери країн-гарантів зобов'язані сісти за стіл переговорів і припинити війну, це до сих пір не зроблено? Тому що за спиною в України йдуть нечесні домовленості, за нашою спиною руйнують країну. і заробляють мільярди на війні: там йде потужна контрабанда, наркотрафік, немає оподаткування ", - обурилася вона і додала, що торгівля з окупованими територіями стала найприбутковішим бізнесом, зокрема для української влади .

Лідер "Батьківщини" також відзначила, що Будапештський меморандум - невід'ємна частина світового порядку, міжнародного права.

"Новий президент повинен жити, діяти і захищати країну з міжнародного права, яке існує і підписано президентами інших країн - США, Великобританія, Франція, Китай, РФ. Якщо ми відповідальні, ми нікому не дамо забути Будапештський меморандум і замовкнути його", - підсумувала Юлія Тимошенко.