RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Забути про розіпнутих хлопчиків: в Україні розповіли про наслідки жорсткого рішення щодо Росії

Відсутність російських спостерігачів на виборах в Україні зіграє як на користь, так і навпаки.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Звичайно, залишившись вдома, російські чиновники почнуть розганяти тези про "тоталітаризм хунти" і "недемократичних виборах". Але ефект від таких заяв з-за кордону, без реальної присутності на виборах, буде прагнути до нуля. І тут вступає в силу принцип поводження з російськими пропагандистами: нехай краще сидять вдома, обговорюючи України в ток-шоу, ніж приїжджають до Слов'янська і знімають фейки про розіпнутих хлопчиків.

"Ми є членами ОБСЄ. Ми визнаємо всі правила, процедури, більш того, як держава - учасник організації ми їх визначаємо разом з іншими країнами. Тому вносити зміни в правила, обмежуючи представників якоїсь країни від участі у спостережній місії - дивна поведінка. Серед спостерігачів з будь-якої країни можуть бути представники спецслужб або колишні військові. Але вони все їдуть в складі делегації ОБСЄ, а не як представники конкретної країни. І ОБСЄ відповідає за якість їх роботи", - говорить в комерентаріі "Апострофу" дипломат Богдан Яременко.

Втім, на думку екс-міністра закордонних справ Володимира Огризка, побоюватися невизнання наших виборів міжнародною спільнотою не варто.

"Демократичність виборів не залежить від присутності представників країни-агресора на території жертви агресії. Буде досить представників європейських країн, міжнародних організацій. Ми не повинні бути більш святими, ніж Папа Римський. У нас є чітка власна лінія, ми її визначили, і ми не порушуємо ніяких принципів ОБСЄ. А ось країна, яка порушує, ще й нахабно вимагає від тієї країни, на яку вона напала, щоб ми допускали її представників на свою територію. Тут потрібно було б подумати представникам БДІПЛ зі своєю сто ку не допускати росіян до участі в спостережній місії", - прокоментував ситуацію "Апострофу" він.

Детальніше про те, чому в Україні вирішили не пустити росіян на вибори, читайте в матеріалі "Апострофа": Україна може втратити більше: в чому небезпека скандалу з росіянами перед виборами.