RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Можна розгойдувати: в Україні висловилися про перспективи третього Майдану

Передбачити третій Майдан в Україні після першого або другого туру президентських виборів досить складно, але можливість такого розвитку подій виключати не варто.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський.

"Зараз слабко вірю. Звісно, можна розкачувати, незадоволених справді багато, але ці речі неможливо передбачити. Ніхто не міг передбачити ні першого, ні другого Майдану. Ви згадайте, що за два місяці до другого Майдану нікого неможливо було витягти на вулицю, але ж "мусора" когось постійно били. І те, що тригером стане побиття студентів, ніхто не міг собі уявити. Ну, побили студентів, ну, завжди когось б’ють, а воно спрацювало", - каже він.

Крім того, на його думку, президентські вибори в Україні проходять на тлі чесної боротьби.

"І вибори, мені здається чесні… Я поясню, чому. МВС намагається атакувати якісь мережі підкупу виборців президентські, а СБУ атакує мережі інших. Це взаємна компенсація. Тут іде чесна боротьба. Може, хтось би хотів, щоб ця чесна боротьба йшла тільки в електоральному полі, але в нас не та країна. У нас чесна боротьба: СБУ воює з МВС, одні олігархи - з іншими. На мій погляд, все чесно. На кого зараз президент може наїхати? Ні на кого. Коломойський його по телебаченню хіба що по сексуально-пішохідному маршруту не посилає. І що? У нас не порушена кримінальна справа проти Коломойського, хоча є за що. Тобто у нас дуже вільна ситуація, тому це чесні вибори. Завжди хтось буде намагатися махлювати, але тут у чинного президента не більше можливостей махлювати, ніж у всіх інших", - пояснив письменник.

Детальніше про те, чи можливий в Україні третій Майдан, читайте в матеріалі "Апострофа":Я не боюся Зеленського, я боюся його виборців - Дмитро Корчинський.