RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Експерт пояснила, як економічний план Порошенко зробить українців багатшими

План президента Петра Порошенка передбачає розвиток економіки для збільшення фінансових можливостей українців.

Про це заявила політичний експерт Світлана Кушнір в соціальній мережі Facebook.

"З приводу індексації пенсій. Я з цього питання постійно зустрічаю маніпуляції і нерозуміння елементарних економічних основ. Розповідаю на пальцях: чим вище доходи населення, тим вище виплати пенсіонерам. І коли деякі політики розповідають, що вони піднімуть пенсії і зарплати одним своїм "святим ликом" - вони несуть повну нісенітницю", - вважає Кушнір.

Вона нагадала, що гроші не беруться з нізвідки - їх потрібно заробити.

"Зараз українська економіка поступово вибирається з кризи. Відповідно, зростають і доходи населення, і в державі з'являється ресурс для підвищення соціальних виплат. Зараз цього ресурсу досить, щоб провести індексацію пенсії. Давайте пройдемося по цифрам. За даними Кабміну, в березні пенсії зросли в середньому на 500 грн. в деяких випадках - до тисячі. Плюс до цього, пенсіонери, у яких великий трудовий стаж, але пенсія нижче 1700 гривень, отримають додаткові одноразові виплати в сумарному розмірі 2410 грн", - зазначила експерт.

Кушнір також назвала підвищення виплат - першими кроками у боротьбі з бідністю.

"Ясна річ, що цифри ці не космічні. Про це говорять і вищі державні діячі. Наприклад, президент Порошенко на останньому своєму мітингу в Києві озвучив цю ж тезу: пенсії збільшилися, але цього недостатньо. Природно, весь 30-тисячий натовп, який був присутній на зустрічі, цю думку підтримав. Це, безумовно, дуже популярна ідея в народі, але я хочу звернути увагу на інше: зараз важливо зберегти і примножити те зростання, яке намітилося в українській економіці. Для цього потрібно уникати будь-яких потрясінь і різкої зміни курсу, яким рухається країна. Дати їй спокійно працювати і рости", - заявила політичний експерт.

Також, за її словами, президент Порошенко назвав своєю метою на найближче майбутнє боротьбу з бідністю.

"Президент на тій же зустрічі сказав, що, згідно з його планом, в результаті розвитку економіки кожен українець повинен "відчути на своїй кишені" зростання особистих фінансових можливостей, свого добробуту. Думаю, саме в цьому і повинен бути сенс економічного розвитку будь-якої соціально-орієнтованої успішної сучасної держави", - підсумувала Кушнір.