RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Політексперт розповів, чому олігархи не хочуть пускати Порошенка на другий термін

Політичний експерт Олексій Голобуцький вважає, що українські олігархи об'єднали свої зусилля, щоб не пустити чинного президента Петра Порошенка на другий термін, оскільки він перекрив їм схеми незаконного збагачення.

Про це Голобуцький повідомив на своїй сторінці в Facebook. До такого висновку він прийшов, проаналізувавши публікацію "олігархів багато - президент один", яка була опублікована на "Українській правді".

"На УП вийшов дивний матеріал - по суті, важкі стогони і щирі обурення олігархів про те, як Порошенко "повідключав їм потоки" і взагалі всіляко ображає. Тому вони зроблять все, щоб він не був обраний знову. А за формою - вже досить звичні звинувачення Порошенко - те, що ми щодня бачимо, чуємо і читаємо на банерах, по ТБ і в інтернеті. Хоча і незвичайних скарг від олігархів вистачає", - написав експерт.

У своїй публікації він привів цитати зі статті, в яких описується, яким чином Порошенко заважає олігархам.

"У Коломойського забрали "Приват". "Азоту" Фірташа і його газорозподільним мережам перекрили кисень. У Пінчука постійно збитки". Якась парадоксальна і дуже перпендикулярна логіка переконання читачів: ви вимагали 5 років тому, щоб Порошенко притиснув олігархів - він притиснув. Тому зараз олігархи об'єднали зусилля і намагаються зробити все, щоб він не виграв вибори, - і саме тому іншим виборцям теж не можна голосувати за чинного президента", - зазначив Голобуцький.

Крім того, підкреслив політолог, в статті наводиться епізод спілкування Льовочкіна з Коломойським, після якого в засобах масової інформації, що належать до першого, почали активно підтримувати кандидата в президенти Володимира Зеленського.

"Хоча момент щодо початку активних позитивних згадок Зеленського в медіа Льовочкіна після спілкування з ним Коломойського - так, це дійсно цікаво. Коротше, якісь абсолютно дивні аргументи почали підтягувати за 10 днів до виборів", - підсумував Олексій Голобуцький.