RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Результати екзит-полів щодо голосування за Бойко були занижені на 20%: заява штабу

1 квітня народний депутат від "Опозиційною платформи - За життя" Нестор Шуфрич під час брифінгу заявив, що результати, подані після екзит-полів щодо виборів президента, були "не зовсім точними".

Про це повідомляє прес-служба політичної сили.

"У нас є вже результати обробки майже 100% паралельного підрахунку голосів. Ми можемо говорити, що результати екзит-полів були не зовсім точними: результати Юрія Бойка занижені на 20%, а результати Порошенко - завищені на 20%. У Юрія Бойко 11, 5% голосів, а не 9,7%, як показували в середньому результати всіх екзит-полів ", - зазначив Шуфрич.

Також політик відзначив і негативний ефект поділу опозиційних сил, який позначився на голосуванні.

"Ми проаналізували роботу штабу наших "донецьких друзів": в 2014-му році на президентських виборах їхній кандидат набрав 3,5%, у них прогрес істотний - у виборчій кампанії цього року вони наростили піввідсотка за результатами, які ми бачимо сьогодні", - сказав він

Згідно з даними "Опозиційної платформи - За життя", Бойко є однозначним фаворитом у президентських перегонах у східних і південних регіонах країни.

"Юрій Бойко - безперечний лідер президентської гонки на південному сході. Він впевнено лідирує в Луганській і Донецькій областях, де за нього проголосувало близько 40% виборців", - додав Шуфрич.

1 квітня о 4 годині ранку ЦВК опублікувала перші результати підрахунку голосів. Згідно з ними Володимир Зеленський набрав 29,97% голосів, 16,5% - Петро Порошенко, 13,3% - Юлія Тимошенко і 11,3% - Юрій Бойко.