RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Приниження і гідність: віце-прем'єр прокоментувала результати першого туру

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе відповіла на звинувачення в "агресивності" прихильників Петра Порошенка і жорстко розкритикувала кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Про це вона написала в пості на своїй сторінці в Facebook.

"Погортавши стрічку виборчих новин, втішилася, що люди шукають конструктиву, хоч деякі коментарі й дивують. Наприклад, про те, що прихильники чинного Президента "найагресивніші". Дехто йде далі і вже звинувачує у тому, що палка дискусія розриває країну, а тому нам, мабуть, треба, змиритися з реваншем. Що ж… Уявіть, будь ласка: ви летите в літаку і знаєте, що там попереду, за туманом, гора, в яку ось-ось влетите. Вас переконують, що гори там нема. Ви ж знаєте, що вона є: тут уже ставались катастрофи, і радар показує попереду гору! Але люди поруч кажуть, що не повірять, поки самі не переконаються. Ось приблизно так я можу описати свої емоції, коли чую аргументи за ЗЕ. Мотиви його виборців зрозумілі – за такої складної (але не настільки, як дехто намагається змалювати) економічної ситуації, все ще не викоріненої корупції і з таким інформаційним простором на інше годі було й сподіватися", - пише Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, мотиви виборців Зеленського зрозумілі, оскільки в Україні продовжують зберігатися невирішеними багато проблем, а люди в країні бажають встановлення справедливості.

"Справедливість є там, де є власна гідність і повага до ближнього. Власне Євромайдан був Революцією Гідності. Тож, опустивши всі розмови про досвід, освіту, очевидні зв`язки з Коломойським тощо, подумайте про гідність. Свою і своєї держави. Бо роками "дразніть хахла" перед московською публікою – це приниження. Вибачатися перед убивцями – це приниження. "Жарти", побудовані на висміюванні фізичних вад, інших народів і рас – це приниження. Тролінг своєї ж країни, її мови, історії, зрештою, її горя – це не гумор, а приниження. Уся кар`єра переможця першого туру виборів – це історія великого приниження, що стало прибутковим бізнесом і тепер хоче оформитися у державну політику. Той, хто живе в парадигмі "принижуватися/принижувати", просто не вірить у справедливість, в яку віримо і за яку боремося ми", - заявила віце-прем'єр.