RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Право українців на помилку: в Росії вказали на важливу особливість виборів президента

Українцям не варто боятися зробити помилку при виборі президента, оскільки за останні роки вдалося виробити механізм мирної зміни влади.

Таку думку в колонці на "Апострофі" написав російський блогер і фінансист Слава Рабинович.

"Оскільки інститут мирної змінюваності влади остаточно затвердився, український народ має право на помилку. Я не маю на увазі конкретні результати першого туру та ймовірні - другого. Насправді, що б тепер не відбулося, президент України буде обраний. І якщо він виявиться поганим президентом, його змінять шляхом інституту виборів і мирної змінюваності влади. Кого б не обрали 21 квітня, це краще, ніж взагалі відсутність цього інституту", - пояснив він.

За його словами, перший тур показав головне - Україна йде демократичним шляхом.

"Перший тур виборів в Україні ще раз за останні п'ять років довів всьому світові, що Україна будує демократію та остаточно спромоглася затвердити найважливіші елементи демократії. Це інститут вільних, чесних, справедливих і демократичних виборів, на які допускаються всі кандидати, котрі мають право балотуватися; а також інститут мирної змінюваності влади", - додав блогер.

Детальніше про результати виборів в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленський проти Путіна: в Росії зробили важливе зауваження.