RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Керівник фракції "Народний фронт" розповів, про що говорив із Зеленським

Керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час зустрічі глав парламентських фракцій з президентом Володимиром Зеленським нагадав президенту про неконституційність рішення про розпуск парламенту і закликав його запропонувати свою кандидатуру на посаду прем'єр-міністра.

Про це Максим Бурбак повідомив у своїй замітці на Facebook.

"Свою розмову я почав з основ права. Можу спокійно про це говорити, тому що закінчив юридичний факультет Чернівецького університету ... Є три гілки влади - законодавча, виконавча і судова, між ними повинен бути баланс. Для того, щоб країна працювала і не було узурпації влади", - зазначив він.

На що, за словами Бурбака, президент повідомив, що "на розпуск парламенту існує запит суспільства".

"Я відповів йому, що сто років тому, в 1917-му, також був "запит" на "фабрики - робітникам", "землю - селянам", "ні - війні". Тоді ми заплатили високу ціну за такі "суспільні настрої". Україну окупувала радянська Росія. А потім був Голодомор, великий терор і знищення цвіту нації ... Нагадав про це Володимиру Зеленському", - додав він.

Потім, за словами керівника фракції "Народного фронту" розмова повернулася до юридичних аспектів.

"Стаття 90 чітко визначає три підстави для розпуску парламенту. Сьогодні однією з них немає ... Голова Верховної Ради оголосив про припинення існування коаліції і початок формування нової. Все відповідно до Конституції. Ми ініціювали початок консультацій про створення нової коаліції, які повинні тривати місяць - за законом. Тобто, своїм указом про "розпуск парламенту", ви, пане президенте, унеможливите створення коаліції ", - написав Бурбак.

Крім того, керівник фракції НФ нагадав про відставку уряду, про яку вчора заявив Володимир Гройсман.

"Оскільки Президент вчора вимагав негайної відставки уряду, я нагадав йому, що він повинен запропонувати свою кандидатуру на посаду прем'єра ... Відповіді не почув. Мене це дивує. Тому що, якщо вимагаєш відставки уряду, значить готовий взяти відповідальність на себе і знаєш, як діяти далі", - написав Бурбак.

Він нагадав, що "Народний фронт" готовий брати участь у позачергових парламентських виборах.

"А щодо сумнівних дострокових виборів до парламенту - ми готові", - зазначив керівник фракції НФ.