RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Партія Рабиновича і Медведчука знаходиться в лідерах в парламентських рейтингах - соціологи

Партія Вадима Рабиновича і Віктора Медведчука "Опозиційна платформа - За життя" знаходиться в лідерах в рейтингу політичних сил, які планують брати участь у виборах до Верховної Ради.

Про це свідчать результати соціологічних досліджень, проведених Інститутом аналізу і прогнозування, а також аналітичною групою "Соціопрогноз".

Відповідно опиту, якби парламентські вибори проходили на цьому тижні, то 38,8% виборців підтримали б партію "Слуга народу" Володимира Зеленського. У той же час 12,4% виборців готові віддати свої голоси за партію "Опозиційна платформа - За життя" Вадима Рабиновича і Віктора Медведчука. На третьому місці - "Блок Петра Порошенка" Солідарність" (Петро Порошенко і Юрій Луценко) з підтримкою 8,9%, на четвертому - "Батьківщина" Юлії Тимошенко - 8,3%.

"Реальні шанси отримати представництво у Верховній Раді України на сьогодні мають сім партій", - констатують автори дослідження.

Трохи не дотягує до прохідного бар'єру "Сила і честь" Ігоря Смешка - 4,7%. Решта партій на даний момент не долають 5-відсотковий бар'єр.

Соціологічне опитування проводилося з 21 по 29 травня в 24-х областях України та місті Києві. Всього в опитуванні взяли участь 2000 респондентів. Збір інформації відбувався за допомогою особистого інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання респондента. Похибка опитування не перевищує 2,2%.