RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Об'єднані сили націоналістів розповіли про цілі участі в парламентських виборах

Об'єднані сили українських націоналістів йдуть на вибори в парламент, щоб не допустити реваншу проросійських сил і сприяти припиненню війни на українських умовах.

Про це стало відомо на прес-конференції першої п'ятірки об'єднаних сил націоналістів в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"Створення такого союзу - принципово новий етап розвитку української державності. Наше об'єднання єдине здатне протистояти реваншу проросійських сил в парламенті, маючи чітку ідеологію і загальний світогляд. В той час, коли наших опонентів розривають внутрішні чвари, у нас - єдиний вектор руху", - сказав лідер партії "Свобода" і перший номер списку Олег Тягнибок.

За його словами, націоналістів не лякають їх невисокі рейтинги в соціологічних опитаннях. Він зазначив, що якщо націоналістів не буде в Верховній Раді, то там буде "хаос і розвал".

"Рейтинги - рейтингами, але націоналісти повинні бути в парламенті ... Якщо ми там будемо, ми зможемо збалансувати ситуацію, по-перше, ми не дамо монополізувати владу в одних руках ... по-друге, ми змусимо їх виконувати українське законодавство і українську Конституцію, а судячи з перших кроків президента та його команди, для них це не є обов'язковим", - сказав лідер "Свободи".

Другий номер у списку об'єднання, позафракційний народний депутат, лідер партії "Національний Корпус" Андрій Білецький сказав, що пріоритетним завданням націоналістів в парламенті стане припинення війни. Він підкреслив, що досягнення миру можливе лише на умовах України.

"Кожен з присутніх тут, як і я, знає ціну війни. За п'ять років - це тисячі убитих українських військових і цивільних. Я не хочу більше втрат, тому пріоритетним завданням для нашого політичного об'єднання є досягнення миру. Є два шляхи - капітуляція або шлях боротьби. Є велика ймовірність, що в парламент потраплять прихильники першого сценарію. Ми об'єдналися - щоб не дозволити продати Україну Москві", - розповів політик.

Третій номер у списку об'єднаних націоналістів, лідер Національного руху "Дія", екс-лідер "Правого сектора", позафракційний нардеп Дмитро Ярош заявив, що погодився брати участь у виборах в складі єдиної політичної сили з-за складної ситуації в країні.

"В Україні йде війна, потрібно залишити розбіжності, непорозуміння, нездорові амбіції і показати нації приклад єднання перед загрозою ліквідації нашої абсолютної цінності - держави", - сказав Ярош.

Заступник голови "Правого Сектора" Василь Лабайчук сказав, що серед важливих завдань політичної сили в парламенті буде декомунізація, українізація і проведення повноцінної люстрації.

10 червня партії "Національний Корпус", "Свобода" і "Правий Сектор", ветеранські та громадські організації прийняли рішення про участь у позачергових парламентських виборах єдиним націоналістичним блоком з подальшою консолідацією патріотичних об'єднань та організацій.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВибори Тема: Выборы
Теги: