RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Політолог закликав ОБСЄ і спостерігачів простежити за виборами на 107 окрузі в Лисичанську

ОБСЄ і міжнародні спостерігачі повинні звернути особливу увагу на вибори і події перед голосуванням на 107 окрузі в Лисичанську.

Про це заявив політичний експерт Тарас Семенюк, коментуючи хід виборів в мажоритарних виборчих округах, передає From.UA.

Він додав, що в цілому обстановка досить спокійна, але в окремих округах ситуація може вийти з під контролю.

"Уже з початку виборчої кампанії, 107 округ відзначився системними підкупами виборців через масову роздачу "мішків" з цукром, які один з кандидатів роздавав виборцям через спеціально створену сітку", - заявив політолог.

"Друге занепокоєння, це наявність клонів. Зокрема, лідеру виборчих перегонів Сергію Рибалці, створили трьох імітованих конкурентів, однофамільців, головне завдання яких - розмити рейтинг", - додає Семенюк.

"Третє явище - масове завезення спортивної зовнішності молодих людей-тітушек, з сусідніх районів, в тому числі - з тимчасово окупованих територій", - вважає експерт,

Він додав, що: "Згідно з українським законодавством, результати виборів повинні бути встановлені в будь-якому випадку. Але для того, щоб забезпечити вільне волевиявлення в таких гарячих виборчих точках, потрібна особлива увага ОБСЄ, ЗМІ та правоохоронних органів".