RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Взяли найшкідливіший досвід: в Росії "зелену" Раду порівняли з путінською Держдумою

Російський фінансист і блогер Слава Рабинович розповів, що набравши в Верховну Раду далеких від політики людей, Україна перейняла від Росії найгірший досвід.

Таку думку він висловив в колонці на "Апострофі".

"Поява великої кількості далеких від політики людей у Раді нагадує мені те, що "ближче до нашого дому", так би мовити. Свого часу, коли створювалася "Єдина Росія" і навіть Дума, туди протягли всяких персонажів, які в нормальній країні, у нормально світі не могли б підійти до списків кандидатів, не кажучи про те, щоб виграти вибори в парламент. Наприклад, борець Олександр Карелін - він досі сидить у Думі. І бог знає, кого там немає. Виходить, що в цьому сенсі Україна відстала від Росії на 20 років і взяла самий ідіотський шкідливий російський досвід. Мені дуже сумно від цього, тому що це знижує ймовірність успішного розвитку України. Це для прогресивної частини російських громадян є катастрофічним сценарієм, перемогою Путіна і програшем усіх нормальних людей у Росії", - каже він.

За його словами, сформувавши в парламенті більшість своїх однодумців, Зеленський взяв на себе повну відповідальність за все те, що зробить за час свого президентського терміну.

"Зеленський користується презумпцією довіри, щоб провести ті необхідні реформи, які не встиг або не зміг провести Петро Порошенко. Для цього у нього є всі інструменти. Є влада з унікальним мандатом від українського народу майже в ¾ всіх голосів. Є більшість в парламенті, і це вперше за всю історію України, коли президент, обраний на вільних, чесних, справедливих, демократичних виборах, має демократичний контроль в законодавчому органі. Але таким чином президент Зеленський взяв на себе фактично одноосібну відповідальність за все те, що він зробить або не зробить протягом свого президентського терміну. Припустімо, що зміст серіалу "Слуга народу" - це і є передвиборні обіцянки Зеленського. У такому випадку український народ у своїй більшості хоче, щоб він виконував свої обіцянки. З огляду на те, що у Зеленського не було конкретної президентської програми - виконував те, що, як йому здавалося, думають люди. Те, що, можна назвати англійським словом perception (сприйняття, - "Апостроф")", - пояснив експерт.

Детальніше про небезпеку проходження до Верховної Ради некомпетентних депутатів, читайте в матеріалі "Апострофа": "Сценарій ЗЕН": Путін отримав в Україні те, що бажав, але Зеленський може все виправити.