RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Кернес може продовжити керувати Харковом, не беручи участь у виборах: у чому суть схеми

Чинний мер Харкова Геннадій Кернес навіть незважаючи на свою відсутність через його екстрену госпіталізацію в берлінську клініку "Шаріте", може зберегти свій вплив на політичну ситуацію в регіоні.

Про це йдеться в статті "Апострофа".

"Вплив Кернеса може похитнутися тільки в разі його тривалої відсутності. За таку кількість років у нього сформувалася хороша команда, яка ще якийсь час за інерцією буде працювати в звичному режимі. А ось коли ця інерція закінчиться, і почнуть виходити особисті інтереси, ось тоді можна буде говорити, що вплив Кернеса похитнувся. Але і це буде залежати від того, наскільки він зуміє віддалено нагадати про себе і роздати вказівки", - сказав харківський журналіст Єрмаков.

Тому зараз все залежить від стану здоров'я Кернеса і на даний момент говорити про те, що його госпіталізація здатна серйозно похитнути баланс сил, не варто. Втім, в місті не виключають якихось сюрпризів у ході виборчого процесу на місцевих виборах, серед яких, поява екс-мера Харкова Михайла Добкіна.

"У нас же є постійний кандидат, який, правда, кілька відірвався від своєї малої батьківщини, але завжди може повернутися на своєму мотоциклі - це Добкін. Тим більше, він уже раз був мером під патронатом Кернеса. І в цьому плані навіть може непогано вийти для Кернеса, адже тоді Добкін був мером, а він секретарем міськради, але фактично керував містом. Чому б не повернути цю схему назад", - говорить Єрмаков.

Разом з тим, сам Добкін ні в які соціологічні опитування по Харкову поки не потрапляв, а сам натякав на своє можливе висунення в мери Києва. Але в будь-якому випадку, у кандидатів ще є шанс зареєструватися до 24 вересня. До цього дня свою кандидатуру повинна подати і партія чинного мера "Блок Кернеса - Успішний Харків". Якщо цього не станеться - ситуація піде за непрогнозованим сценарієм.

Детальніше про те, як погіршення здоров'я Геннадія Кернеса може змінити ситуацію з місцевими виборами в місті читайте в статті "Апострофа": Фаворит на лікарняному: чи зможе Кернес боротися за крісло мера Харкова.