RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Порушення у Бердянській ТВК: ЗМІ розповіли, як "слуги" і "За майбутнє" намагаються зірвати вибори

ЦВК прийняла рішення про розпуск Бердянської міської ТВК через порушення і зібрала новий склад комісії. У перший же день роботи новий склад повторив порушення. Як вважають журналісти, таким чином представники від партій "Слуги народу" і "За майбутнє" - "спільними зусиллями роблять все, щоб зірвати вибори в Бердянську Запорізької області".

Про це повідомляють "Українські новини".

Причина такої поведінки представників ТВК від цих партій в тому, що суд прийняв рішення про скасування реєстрації партії "За майбутнє" на виборах в Бердянську раду ОТГ через численні порушення при подачі документів на реєстрацію. За інформацією місцевих журналістів, "координацією зриву виборів в Бердянську займаються губернатор від "Слуг" Віталій Боговін і кандидат в мери від "За Майбутнє" Валерій Баранов".

Саме останнього, а не кандидата від "Слуг народу", підтримує губернатор області. Подібна ситуація, пише видання, у всіх містах Запорізького краю - "кандидати від" Слуг народу "виставлені відверто слабкі і явно не прохідні".

Така політика спровокувала судові процеси, кримінальні справи та загрозу зриву виборів, йдеться в матеріалі. Резонанс докотився до Києва і ЦВК "розігнав" ТВК Бердянська і вказав новому складу виконати рішення суду і зняти "За майбутнє" з передвиборчої дистанції.

Оновлений ТВК прийняв присягу вранці 14 жовтня, а в ніч на 15 жовтня "знову була спроба голови комісії від партії "Слуга народу" вписати "За майбутнє" в текст бюлетеня всупереч Кодексу і рішенням судів", йдеться в матеріалі.

"Тільки завдяки активній позиції бердянців, а пізніше і втручанню правоохоронців, вдалося припинити цю спробу грубого порушення закону. Але, судячи з того, що відбувається, зупинятися ніхто не збирається і спроби сфальсифікувати або зірвати вибори триватимуть і далі", - стверджують журналісти.