RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

У ОПЗЖ назвали свої першочергові завдання у місцевих радах

Від результату місцевих виборів буде залежати, коли в Україні почнеться зміна курсу. У разі, якщо українці підтримають опозиційні політичні сили, то соціальні гарантії для населення і економіка в цілому будуть зміцнюватися, при цьому у опозиціонерів є реальна стратегія щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це йдеться в заяві на сайті партії "Опозиційна платформа - За життя".

Так, в партії вказали на проблеми, до яких призвів курс нинішньої влади.

"У пошуках заробітку з України тікають професійні кадри. Молоді люди їдуть вчитися і працювати за кордон. Пенсіонерів, які залишилися, влада позбавляє підтримки. Уряд відмовляється повертати пільги і соціальну допомогу... Поглиблюється демографічна яма", - зазначили в партії.

В "Опозиційній платформі - За життя" вказали, що домагаються повернення пільг і соціальних виплат ветеранам, чорнобильцям, матерям з дітьми та людям з інвалідністю через Конституційний суд, і готують проект про підвищення прожиткового мінімуму, мінімальних зарплат і пенсій.

"У партії є досвід і Антикризовий план, як подолати економічну кризу... Вже сьогодні завдяки домовленостям керівництва партії з РФ зняті санкції з трьох українських підприємств", - відзначили в ОПЗЖ.

Також в партії підкреслили, що просувають політику реальної децентралізації на умовах партнерства центральної влади і регіонів.

"Держава і громади повинні бути повноцінними партнерами. Ми припинимо розбазарювання грошей з державного та місцевих бюджетів. Всі витрати будуть прозорими для людей і підконтрольними громаді. Ми надамо громадам можливість впливати на формування державного бюджету. Ми забезпечимо державне інвестування в розвиток територій, соціальний і культурний розвиток громад, поліпшення якості життя людей", - заявили в ОПЗЖ.

В "Опозиційній платформі - За життя" розповіли про свої першочергові кроки в разі перемоги на місцевих виборах.

"Після перемоги місцевих рад будуть вирішувати дві основні задачі. Перше - підвищити якість комунальних послуг і знизити тарифи. Друге - забезпечити соціальний захист і якість життя людей. Опозиція буде на місцях і в центрі тиснути на владу. Громади отримають можливість брати участь у формуванні державного бюджету в своїх інтересах", - зазначили в партії.