RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Довибори в Раду: з'явилися нові дані про явку виборців

28 березня в одномандатних виборчих округах Донецької області №50 та Івано-Франківської області №87 проходять проміжні вибори народних депутатів України. Явка виборців по округу №50 склала 16,18% станом на 16:00, а на окрузі №87 (Івано-Франківська область) - 23,72%.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Центральної виборчої комісії.

У Донецькій та Івано-Франківській областях триває голосування на проміжних виборах народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №50 та №87.

На Івано-Франківщині за місце у парламенті змагаються 14 кандидатів. Найвідоміший серед них – стронгмен та актор Василь Вірастюк від "Слуги народу". За перемогу також боряться – Юрій Голіней, Руслан Дереворіз, Марія Жолоб, Руслан Зозуля, Руслан Кошулинський, Іван Макар, Михайло Ноняк, Йосип Резеш, Сергій Сивачук. До списку також увійшли два тезки – Олександр Леонідович Шевченко і Олександр Леонідович Шевченко. Конкуренцію їм складуть Олександр Петрович Шевченко і Юрій Юрченко.

На Донеччині за мандат народного депутата боряться 18 кандидатів. Серед них – дитячий хірург, фігурант справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлія Кузьменко ("ЄС"). Інші кандидати: Андрій Аксьонов, Андрій Бондаренко, Юлія Гакова, Микола Головко, Олександр Груздєв, Іштван Добшу, Людмила Дорошенко, Сергій Звагольський, Андрій Масенця, Надія Масло, Богдан Мироненко, Лариса Ревва, Антон Ровенський, Валентин Рибін, Олександр Тамбулатов, Юрій Третяк і Вікторія Шилова.

Станом на 16 годину за даними ЦВК явка виборців по округу №50 склала 16,18%, по округу №87 (Івано-Франківська область) - 23,72%.

За даними руху "Чесно", явка виборців по округу на Донеччині склала 16,13%, по округу на Івано-Франківщині - 21,09 %.

"Явка дуже мала. Порівнюючи з парламентськими виборами 2019-го року, на цей час явку по Україні фіксували на рівні 36,5%", - повідомили в русі "Чесно".

Дільниці працюватимуть до 20:00 28 березня.

Як писав "Апостроф" раніше, якби вибори до Верховної Ради проходили у найближчу неділю, то в Раду пройшли б п'ять партій.