RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Харківська губернаторка Тимчук "забирає" стадіон "Металіст" у громад під вибори Терехова

Харківський стадіон "Металіст", який частково належить громадам, 10 червня змінить власника.

Такий висновок напрошується з промов в.о. мера Харкова Ігоря Терехова і бізнесмена Олександра Ярослаского, виголошених перед матчем 28 туру другої ліги, пишуть "Подробности".

Зокрема, в промові про "повернення"Металіста", Ярославський дякував губернатора області Айну Тимчук і главу харківської облради Артура Товмасяна за рішення, яке депутати тільки приймуть.

"... Перед нами стоїть амбітне завдання - ми маємо відновити інфраструктуру. Перше - це наш улюблений павучок (стадіон "Металіст"), друге - база, третє - академія. Я хочу сказати величезне спасибі голові обласної адміністрації Айні Тимчук, величезне спасибі голові облради Товмасяну Артуру. Давайте надихнемо наших депутатів обласних і міських 10 червня проголосувати за те, щоб наша інфраструктура опинилася в одному місці, у гідну людину, в яку я вірю - виконуючого обов'язки мера Харкова Ігоря Терехова", - сказав Ярославський.

Про плани змінити власність "Металіста" і, напередодні виборів мера, передати місту Харкову частину стадіону, яка знаходиться у спільній власності територіальних громад області, стало відомо 11 березня. Тоді з такою ініціативний на сесії виступив Товмасян. Для вирішення питання знадобилося три місяці. І без підтримки з боку обласної держадміністрації явно не обійшлося, говорить політолог Віктор Таран.

"Підтримка керівництва ОДА є. Але наскільки глобальна і системна ця підтримка з передачі одного стадіону поки сказати складно. Тому треба буде поспостерігати, як поводиться фракція "Слуг народу", якими будуть заяви президента. Можливо, він зробить візит в місто. І тоді вже можна буде з впевненістю сказати, що кандидатура Терехова узгоджена з ОП", - зазначив експерт.

За його словами, відбирання стадіону "Металіст" у громад і передача місту - це піар-хід на користь Терехова.

"Передача стадіону - це піар-хід і створення інформаційного приводу на користь Терехова, це підігравання йому в інформаційній площині, і це сіра технологія", - сказав Таран.

Як повідомлялося раніше, експерти вважають, що Терехова, крім ОДА в особі Айни Тимчук перемогти на виборах також допомагає ЄС Порошенка.