RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Резонансний саміт у Києві: в мережі вказали на принизливий момент

У соцмережах розкритикували появу на саміті YES у Києві 16 вересня голлівудського актора, зірки серіалу "Картковий будинок" Кевіна Спейсі.

Зокрема, ряд користувачів соцмереж зазначив, що герой серіалу, якого грає Спейсі і який відповідно до сценарію є президентом США, вбиває журналіста. А саме 16 вересня річниця вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. А організатор саміту – бізнесмен Віктор Пінчук. Він є зятем другого президента України Леоніда Кучми. При якому вбили Гонгадзе.

Крім того, дружина українського дипломата Тетяна Мокріді визнала це запрошення як поганий жарт.

"Тільки зараз до мене дійшло, що це не жарт. Виявляється, президент США Андервуд прибув у Київ. Актор Кевін Спейсі "House of cards" виступив на YES. Ось вам і питання доречності. Краще б він відвідав кінофестиваль "Молодість". Якщо мета продемонструвати, що українська політика - це дешеве кіно, то вона досягнута. Вишуканий тролінг...P. S "House of cards" дуже подобається", - написала вона в Facebook.

"А завезення Кевіна Спейсі на YES - це такий спосіб натякнути, що європейська стратегічна перспектива України - це картковий будиночок? Ульотна ідея. Довго придумували?" – написав у свою чергу журналіст Євген Кузьменко.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко 16 вересня на саміті YES зробив яскравий виступ.