RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У мережі обурені новим актом вандалізму проти України в Польщі: опубліковано фото

У польському селі Верхрата Підкарпатського воєводства був знищений пам'ятник воїнам Української повстанської армії (УПА) на місцевому кладовищі.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомляє Благодійна ініціатива Героїка з посиланням на голову Об'єднання українців Польщі Пьотра Тиму.

"Змушені констатувати, що акції по знищенню українських місць пам'яті набули у Польщі характер масової ліквідації української історико-культурної спадщини. Фактично ми стали свідками затирання слідів перебування нашого народу на своїх етнографічних землях. Робиться це варварським, але дуже зручним для польського уряду способом: українські святині знищують "невідомі". Кожен раз невідомим вдається залишитися безкарним", - йдеться в повідомленні.

У ньому також наголошується, що ще одним проявом ворожості до України став новий украинофорбский фільм "Волинь" про події Другої світової війни. Активісти закликають українських дипломатів жорстко відреагувати на подію, а польську владу притягнути до відповідальності винних і відновити пам'ятники.

Докладніше читайте в інтерв'ю Дмитра Золотухіна "Апострофу", в якому він розповів, що Україні загрожує охолодження відносин з Польщею.