RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Дипломат розповів, що отримає Україна від головування в Раді Безпеки ООН

Україна може скористатися шансом і підняти потрібні їй питання в Раді Безпеки ООН, де вона перебрала на себе головування на лютий.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив Володимир Василенко, екс-представник України в Раді ООН з прав людини.

"Це почесна функція і місія - головування в Раді безпеки ООН. Але держави, які керують, крім зайвого навантаження на делегацію, практично нічого не отримують. Тому що головуюча держава повинна себе вести неупереджено і організовувати роботу Радбезу. Єдина перевага, яким можна скористатися, - це яким -то чином вплинути на формування порядку денного", - зазначив він.

У той же час Василенко наголосив, що є певні правила формування порядку, і країна-голова має користуватися своїм членством в Раді Безпеки для того, щоб наполягати на обговоренні тих питань, які її цікавлять, які найкращим чином стосуються його національних інтересів.

"Що стосується України, то тут питання пріоритетів - це збройна агресія РФ проти України і відсіч. Україна повинна скористатися своїм головуванням в Раді Безпеки, щоб інформувати всіх інших членів про те, що відбувається в Україні, давати відсіч різним диверсій, в тому числі і пропагандистським", - вважає експерт.

Василенко додав, що наша держава має спробувати вплинути на позиції інших країн.

"Очевидно, в МЗС є свій план роботи в Раді Безпеки ООН, який спрямований на те, щоб використовувати цей шанс головування. Також наша країна може скористатися шансом роботи з іншими делегаціями, просуваючи свої пріоритети і, можливо, зможе впливати на формування позиції інших держав ", - підсумував він.

Більше про перспективи головування України в Раді Безпеки ООН читайте в матеріалі "Апострофа".