RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

ФСБ відмовилася від прикордонного контролю на кордоні з Білоруссю

Встановлення Федеральною службою безпеки РФ прикордонної зони на кордоні з Білоруссю не накладає обмежень на свободу перетину державного кордону громадянами цих країн, передає Інтерфакс.

"Встановлення прикордонної зони не передбачає здійснення прикордонного контролю осіб, транспортних засобів, вантажів, товарів і тварин, відкриття та функціонування пунктів пропуску через державний кордон", - йдеться у повідомленні Центру громадських зв'язків ФСБ РФ.

У російській спецслужбі наголосили, що встановлення прикордонної зони "спрямовано на вирішення завдань з виявлення та припинення транзитної незаконної міграції, наркотрафіку та незаконного переміщення через кордон товарно-матеріальних цінностей".

Нагадаємо, про запровадження режиму прикордонної зони між РФ і Білоруссю стало відомо 1 лютого - через три тижні після рішення Мінська ввести безвізовий режим з 80 країнами світу, в тому числі з ЄС і США.

Як писав "Апостроф", на думку експертів, введення прикордонного режиму на кордоні між Білоруссю і Росією може передувати економічної війни між цими країнами і вказує на наростання військової небезпеки