RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

​У Росії розповіли, чому Україна втрачає підтримку Заходу в боротьбі проти Путіна

В Європі зараз настала сильна криза, яка заважає європейським країнам консолідовано приймати важливі рішення. У зв'язку з цим положення України в боротьбі проти російської агресії погіршилося.

Про це розповів російський політолог Валерій Соловей в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

"Ви знаєте, Росія, природно, не могла передбачити, що відбудеться в 16-му році в США і як проголосують британці на референдумі. Вона відчула, що Захід не готовий протистояти", - каже Соловей.

При цьому він пояснив ситуацію: "Російська політика на початку 14-го року будувалася на двох стратегічних базових передумовах. Перше: ми маємо справу з найслабшою американською адміністрацією за всю післявоєнну історію. Друге: Європа занадто залучена економічно, фінансово в російські справи для того, щоб нам протистояти. Ці передумови, оцінки виявилися не до кінця точними, але не можна сказати, що вони виявилися помилковими".

Експерт назвав те, що трапилося в 2016 році везінням, однак зазначив, що це тільки посилило кризу Заходу.

"Ця криза здатності Заходу виступати консолідовано, приймати рішення. Вам зараз будь-який європейський експерт, будь-який чиновник, якщо він буде говорити off the record, скаже, особливо чиновник, що в Євросоюзі важка криза, ми поглинені зараз внутрішніми проблемами, ми не знаємо, чи виживе Євросоюз чи ні; нам зараз не для протистояння з Росією і, тим більше, не до боротьби за Україну", - каже Соловей.

Схожа ситуація, за словами політолога, спостерігається в США. Він звернув увагу, що головним питанням для Вашингтона є боротьба з ИГИЛ, стримування Китаю та Ірану.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Андреас Умланд розповів, чому Трамп і Путін не домовляться по Україні.