RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Москаль оцінив загрозу захоплення Закарпаття Угорщиною

Україні не варто побоюватися територіальних претензій на Закарпатті з боку Угорщини. Про це заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ніколи, ніколи. Та ну! Це казки, байки. Ви знаєте, є дуже багато журналістів, яким треба якісь сенсації", - відповів він на запитання про територіальні претензії Угорщини.

За його словами, по-перше, Будапешт не може претендувати на території інших держав як член Європейського союзу і НАТО.

"По-друге, там помірне керівництво. Які вони там мають відносини з Путіним - це чисто економічні. Закарпатській області будь-яка допомога - вночі зателефонуйте все буде з Угорщини", - розповів Москаль.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр Угорщини Жолт Шем'єн заявив, що інтереси угорців, які мешкають за кордоном, будуть захищені, якщо етнічні угорські партії будуть представлені в місцевих парламентах, а території, де компактно проживають угорці стануть національними автономіями.

Більш докладно про низку проблем у відносинах Києва з Закарпатською областю і Будапештом читайте в матеріалі "Закарпаття наше: навіщо Угорщини автономія в Україні", опублікованому на "Апострофі".