RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Не пріоритет для США: у Росії назвали важливу проблему України у боротьбі з Путіним

Врегулювання конфлікту на Донбасі, частина якого окупована військами РФ і терористами з організацій "ДНР" і "ЛНР" ускладнюється тим, що даний регіон не є важливим для США. Таку думку висловив в колонці на "Апострофі" лідер російської опозиційної політичної партії "Западный Выбор" Костянтин Боровий.

"Донбас для американців - не стратегічний регіон. Це - головний біль. Якщо якась стабілізація можлива, то завдяки зусиллям європейських лідерів і самої України", - зазначив він.

За словами Борового, склалася Україна як передовий рубіж європейської цивілізації, рубіж захисту від агресії радянського типу, повинна продовжувати активно підключати до вирішення проблеми країни Європи. "Програш України, просування Росії на Захід буде означати істотне ускладнення ситуації в найближчих державах - в країнах Балтії, в Німеччині", - вважає російський політик.

На його думку, президент України Петро Порошенко та інші представники української еліти правильно розраховують на розуміння ситуації - це не тільки проблема України, це - проблема всієї європейської спільноти.

Детальніше про наслідки зустрічі глав зовнішньополітичних відомств України і Росії з президентом США Дональдом Трампом читайте в матеріалі "У Путіна руйнується вертикаль влади, але для України є погані новини", опублікованому на "Апострофі".