RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зустріч з Меркель: Порошенко заявив про нові реалії на Донбасі через Путіна

В результаті низки дій президента РФ Володимира Путіна - від визнання "документів", виданих терористами "ДНР" і "ЛНР" до "націоналізації" українських підприємств в ОРДЛО - на окупованому Донбасі склалася принципово нова ситуація.

Про це заявив президент України Петро Порошенко перед зустріччю з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає "Интерфакс-Украина".

"І з урахуванням всіх цих реалій ми повинні все-таки більш рішуче діяти далі, щоб повернути мінський процес в конструктивне русло", - зазначив глава української держави. Він також підкреслив, що не бачить альтернативи Мінським угодами, і Україна наполягає на їх повному виконанні.

Крім того, Порошенко підкреслив, що очікує від саміту Великої сімки на Сицилії єдиної позиції з Україною.

"Ми дуже розраховуємо, що і сицилійська зустріч буде демонструвати єдність цивілізованого світу та України", - заявив президент і подякував партнерам за підтримку України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер ФРН Ангела Меркель має намір обговорити з президентом України Петром Порошенко можливість зустрічі глав держав "нормандської четвірки", а також гуманітарну ситуацію на Донбасі.