RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Кравчук розповів, як Україна програла Росії через "Мінськ"

Україна потрапила в зовнішньополітичну пастку, погодившись на вимогу Росії на заміну Женевського формату (Україна, Росія, США, ЄС) переговорів щодо врегулювання конфлікту в Донбасі на Мінський (Україна, Росія, ОБСЄ, представники терористів "ДНР" і "ЛНР").

Таку думку висловив перший президент України Леонід Кравчук, передає "112 Україна".

За його словами, участь в переговорах представників терористів у той час, як Росія зайняла позицію "спостерігача", перевела в очах світової спільноти військову агресію Кремля на Донбасі у внутрішньоукраїнської конфлікт.

Кравчук зазначив, що Росія після початку "Мінська" отримала можливість спекулювати, що вона спостерігач, а не учасник війни, і намагається щиро допомогти Україні.

На думку політика, Росія погодилася на переговори в Мінському форматі виключно через те, що він не здатний вирішити ситуацію на Донбасі.

"Цей формат, мінський, в такому складі і з такою філософією не може вирішити основного принципового питання - повернути території України Україні, відновити кордони і встановити українську владу на всіх територіях. Цей формат це не вирішить", - додав Кравчук.

Він упевнений, що "Мінськ" потребує зміни і розширення кількості його учасників.

Нагадаємо, раніше колишній радник президента РФ Андрій Ілларіонов закликав переглянути Мінські угоди.