RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Петро, чим тобі допомогти?": Порошенко розповів про розмову з Трампом і змагання з Путіним

Україна отримала підтримку як законодавчої, так і испольнительной влади США в особі президента Дональда Трампа, об'єднавши навколо себе "всю Америку".

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам за підсумками візиту до США.

"Де факто можна говорити, що Україна об'єднала всю Америку. Це було абсолютно чітко видно, і я дуже задоволений підсумками цього візиту", - заявив Порошенко, підкресливши, що за один день йому вдалося зустрітися з усіма ключовими гравцями нової адміністрації Трампа.

"Завдання перед нами стояли надзвичайно важливе. Хочу відразу ж зняти інсинуації, що візит був "дроп ін" - тільки сфотографуватися. Нам це було не потрібно. Ніяких фотографій..." - розповів президент.

Говорячи про зустріч з Трампом, Порошенко зазначив: "Ключова його позиція була не давати поради, а він чітко питав: "Петро, чим тобі допомогти?".

"Це позиція справжнього партнера України", - зазначив президент України. На питання, обіцяв Трамп допомогти, він відповів: "Очевидно".

Крім того, Порошенко також прокоментував те, що його зустріч з президентом США сталася раніше, ніж у російського лідера Володимира Путіна.

"Мова не йде про те, що ми змагаємося, хто перший зустрінеться. А мова про те, щоб наші стратегічні партнери були дуже добре поінформовані і мали дуже чітку аргументацію. Ми його (Трампа - ред.) Цієї аргументацією озброїли. Не йшлося про змагання", - підкреслив президент.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко назвав можливі терміни отримання зброї від США.