RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Зустріч Путіна з Трампом: у РФ озвучили прогноз щодо врегулювання конфлікту на Донбасі

Під час зустрічі президентів США і РФ Дональда Трампа і Володимира Путіна, яка відбудеться 7 липня на саміті G20 в Німеччині, можливий прорив у вирішенні військового конфлікту на Донбасі.

Таку думку висловив російський економіст Сергій Алексашенко в блозі на "Эхо Москвы".

На його думку, хоча з питання Донбасу позиції Москви і Вашингтона сильно розходяться, але саме в ньому сторони можуть досягти успіху.

"До теперішнього часу позиція США полягала в тому, що конфлікт в Донбасі є зоною відповідальності Європи. Для Путіна же конфлікт в Донбасі це не війна з Україною, а війна з Америкою, яка впритул підкралася до рубежів Батьківщини. І, значить, вести переговори з Європою з даного питання абсолютно безглуздо ", - заявив економіст.

На його думку, позиція Білого дому, який всіляко уникав прямих переговорів з Кремлем щодо українського питання, може змінитись - про це свідчить заклик колишнього американського посла в Москві Майкла Макфола призначити спецпредставника американського президента по даній темі.

"Настільки просте і "дешеве" рішення може бути представлено як бажання двох президентів вибудовувати конструктивний діалог, а приведе він або не приведе до реальних змін в ситуації навколо Донбасу - час покаже", - підсумував Алексашенко.

Нагадаємо, раніше американські ЗМІ дізналися теми переговорів президентів США і Росії на саміті G20.