RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Джерело у ЄС зробило Україні серйозне попередження щодо Макрона

Україні не варто покладати великих надій на енергійного президента Франції Еммануеля Макрона і його можливої ролі в припиненні військової агресії РФ проти України на Донбасі.

Таку думку "Апострофу" висловив високопоставлений європейський дипломат, який побажав зберегти свою анонімність.

"Він (Макрон, - ред.) молодий хлопець. У нього амбіції. Він хоче бути новим Шарлем де Голлем Європи, Гельмутом Колем Європи. Він зараз, як чиста дошка, хто на нього вплине, так далі і буде. Він поки займається формуванням команди , а питаннями України займається МЗС, який ставиться до України стримано, якщо не сказати, що дуже стримано. Тому Франція не буде нічого робити. І у нього Україна поки не у пріоритеті ", - заявило джерело " Апострофа ".

За його словами, зусилля ЄС з врегулювання конфлікту завмерли в очікуванні результату переговорів США і Росії.

"Тут у всіх уже опустилися руки, всі чекають, до чого домовляться росіяни та американці. Зараз ситуація виглядає так, що немає ніяких домовленостей, вони тільки почали контактувати. Тому хоча б розуміння того, які можливі домовленості, буде через три-чотири місяці" , - розповів дипломат.

Він також додав, що в позиції Європи кардинальних змін з питання врегулювання на Донбасі не буде, доки не відбудуться вибори у Німеччині у вересні цього року.

Детальніше про складнощі відносин Євросоюзу, України, США та Росії у справі врегулювання конфлікту на Донбасі читайте в матеріалі, "Макрон не допоможе: "перемоги" України стали сильно дратувати Європу", який опублікований на "Апострофі".