RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Надання США летальної зброї Україні: у Порошенка зробили важливі зауваження

Якщо США нададуть Україні летальна озброєння, то це, перш за все, буде символом активної залученості Вашингтону в українські справи і сигналом європейським державам про необхідність переходити до активних дій.

Про це пише радник президента України Володимир Горбулін у своїй статті для видання "Дзеркало тижня".

Він підкреслив, що тема "летальних озброєнь" розглядається багатьма в Україні як якась панацея від всіх проблем, у той час як значна частина даних проблем знаходиться в зовсім інших сферах — ефективному управлінні сектором національної безпеки, боротьбі з корупцією, ефективних реформи і економічне зростання.

Горбулін звернув увагу, що зараз національні інтереси України і зовнішньополітичні інтереси США збігаються, але це необов'язково буде так постійно, а також рішення, які будуть гарні для зовнішньої політики США, не завжди можуть бути однаково гарні й для національних інтересів України.

Радник президента України нагадав слова посла Ізраїлю в ООН Рон Просора, який в 2015 році заявив, що його країна, послухавши міжнародне співтовариство, пішла з Сектора Гази, але після цього дана територія перетворилася в "анклав тероризму".

"Цей спіч, насамперед, про те, що з наслідками завжди доводиться жити країні, якої радили: порадники будуть далеко, і в разі невдачі лише зніяковіло розведуть руками. Мова, безумовно, не про те, що потрібно ігнорувати поради наших партнерів, однак ставиться до них слід зі здоровим скепсисом і раціональністю", - підсумував Горбулін.

Як повідомляв "Апостроф", Горбулін розповів, як США загнали ЄС в кут санкціями проти РФ.