RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

СБУ прийняла нове рішення по іспанським журналістам, які працювали на окупованому Донбасі

Служба безпеки України скасувала свою заборону на в'їзд в Україну іспанським журналістам Антоніу Памплієгу та Мануелю Анхелю Састре.

Про це 13 жовтня на своїй сторінці в Facebook повідомила керівник прес-центру СБУ Олена Гітлянська.

"Дослухаючись до численних звернень представників журналістського цеху, ми відкрили в’їзд в Україну іспанським журналістам Антоніу Памплієгу та Мануелю Анхелю Састре", - повідомила вона.

При цьому Гітлянська зазначила, що в разі наявності законних підстав загрози національній безпеці СБУ в подальшому планує ухвалювати обмежувальні заходи, в тому числі і для журналістів.

"Треба усвідомлювати, що проти України вже четвертий рік ведеться інформаційна війна, для цього залучаються величезні фінансові та людські ресурси. Легко спрогнозувати, що антиукраїнська кампанія Росії й надалі ставатиме усе більш агресивною, і ми будемо на це відповідно реагувати", - також зазначила вона .

Нагадаємо, іспанські журналісти 25 серпня 2017 року були вислані з України до Нідерландів через поширення репортерами неправдивої інформації про дії ЗСУ. Також їм був заборонений в'їзд в Україну на три роки.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ видворила з України співробітника російського пропагандистського телеканалу НТВ В'ячеслава Немишева.