RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Поставити агресора на місце: військовий експерт вказав на важливі моменти в заявах Волкера по Донбасу

Спеціальний представник Держдепартаменту США в Україні Курт Волкер має весь інструментарій для того щоб натиснути на російське керівництво і змусити його відступити з Донбасу.

Про це розповів військовий оглядач Юрій Карін в матеріалі для "Апострофа".

"Курт Волкер, як представник Держдепартаменту США, в своєму розпорядженні має достатній інструментарій для того, щоб натиснути на російське керівництво і змусити його піти на серйозні поступки - вивести свої війська з Донбасу. І найголовніше те, що, як висловився сам дипломат, він готовий до подібних дій", - зазначив військовий оглядач.

Для цього, він, за словами Каріна, докладе зусиль щоб визнати Росію агресором на різних рівнях. Це необхідно, вважає експерт, щоб не дати Росії проштовхнути в ООН свій варіант резолюції по миротворцям.

"Знову ж таки, щоб поставити агресора на місце в Радбезі, ООН необхідно здійснити ряд важливих кроків, які можуть посилити наші спільні позиції з питання введення миротворців без вето РФ. Дипломати, юристи і аналітики серед іншого бачать рішення на користь України в міжнародних судах, рішеннях Генасамблеї ООН, українському законодавстві в тому числі", - заявив він.

Карін зазначив, що Волкер, в тому числі, підтримав і український законопроект про деокупацію Донбасу. Все разом, вважає Карін, допоможе США провести реформу ООН і виштовхнути Росію з Радбезу.

Детальніше про діяльність Волкера в Україні читайте в матеріалі Юрія Каріна Є достатньо інструментів, щоб змусити Путіна вивести війська з Донбасу.