RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Обмін полоненими: в Україні розкрили нову хитрість Путіна

За допомогою обговорення теми обміну полоненими, президент РФ Володимир Путін намагається "зобразити прагнення до мирного процесу", а його кум Віктор Медведчук піариться на цьому.

Про це розповів координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук в інтерв'ю "Апострофу".

"Щодо військовополонених. Це такий ненав'язливий піар Медведчука, як учасника цього процесу, точніше для отримання ним рейтингів і легітимності в очах українців. Він розуміє, що якби у Кремля була добра воля провести обмін, про що Україна говорить вже дуже давно, починаючи з самого початку, коли було заявлено, що Київ готовий міняти всіх на всіх, то досить було однієї команди Путіна, щоб цей обмін було проведено. Зараз це виглядає піаром Кремля в плані того, що Росія не тільки на словах, а й на ділі зацікавлена в мирному діалозі навколо конфлікту на Донбасі", - зазначив він.

Тимчук також зазначив, що подібну тактику Путін використовує і в переговорах про введення миротворчого контингенту.

Наш співрозмовник вважає, що насправді ми не можемо зрозуміти справжніх мотивів Кремля, оскільки не знаємо деталей переговорів Путіна з США.

"Але ми, насправді, не знаємо справжню інформацію з американської сторони, які аргументи висуває Білий дім в діалозі з Кремлем. Можливо, ці аргументи вплинули на зміну стратегії Кремля по Україні. Можливо, на даний момент Кремль почав відчувати наслідки політичної ізоляції, економічних санкцій і всього того, що було викликано як наслідки агресії Росії проти України", - розповів Тимчук.

Детальніше про обмін полоненими і посилення військ окупантів на Донбасі читайте в інтерв'ю Дмитра Тимчука "Апострофу" "Путін змінює стратегію в Україні, Росія зміцнює війська на Донбасі".