RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Промацують найслабші місця: український переговірник розповів, звідки чекати чергової провокації Кремля

Росія створює для України не тільки військові проблеми, але через країни-агресора може виникнути конфліктна ситуація між Україною і Румунією.

Про це під час міжнародної конференції з морської безпеки заявив колишній прем'єр-міністр України, екс-глава СБУ, екс-міністр оборони України, представник України в Тристоронньої контактній групі в Мінську, генерал армії Євген Марчук, передає "Обозреватель".

"Росія створює для України не тільки військові проблеми. Проблеми, які створені в Україні по периметру наших кордонів - з Польщею, з Угорщиною, а тепер і з Білоруссю - здавалося б, не мають до Росії ніякого відношення. Так, прямих доказів причетності Росії до цього немає, але я знаю російську ментальність. Багато разів вів з ними різні переговори. І я не здивуюся, якщо найближчим часом виникне якась проблема з Румунією, в якій нібито не буде видно ніякого російського сліду", - сказав Марчук .

"Якщо гіпотетично підходити до того, що може виникнути, я не виключаю, що виникне несподівана проблема, яку ніхто не міг спрогнозувати", - додав генерал.

Марчук також запевнив, що в українському експертному середовищі не сумніваються:

"Росія промацує наші найслабші місця. Військово-морський напрям сьогодні для нас - це одна з слабкостей, з урахуванням якої Росія точно може планувати комплексні заходи, крім суто військового характеру".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Євген Марчук заявляв, що можливе запрошення в Україну миротворчої місії ставить перед Києвом ряд викликів, до частини яких наша країна поки не готова.