RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Не розуміють менталітет: на Заході вказали на велику помилку ЄС щодо України

Євросоюз допустив велику помилку, не давши офіційну Україні перспективу членства в організації.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив французький політолог Олів'є Ведрін.

"З боку ЄС було великою помилкою не визнати за Україною перспективи стати державою-членом ЄС. Це велика політична помилка. ЄС не зовсім розуміє, що відбувається в конфлікті між Україною і Росією. Я повернуся до менталітету: у Брюсселі не розуміють український менталітет і російський менталітет. Вони хочуть, щоб Україна діяла, як Франція, Німеччина або інші держави Західної Європи. І це, на мою думку, велика помилка Європейського Союзу. Є загальна проблема розуміння Західною Європою Східної Європи", - каже політолог.

Він підкреслив, що Брюссель стимулював би українців перспективою членства нашої країни в ЄС.

"На мій погляд, Євросоюз повинен сказати: майбутнє України – це членство в ЄС. Чому? Тому що це підштовхне до реформ. Якщо б завтра ЄС сказав: гаразд, Україна, ти будеш членом Європейського Союзу – потім уряд України міг би сказати людям, що задля цього треба попрацювати. Але ЄС сказав, що поки що процес набуття Україною членства не є його програмою. Гаразд, це дипломатично. Але думаю, що це велика помилка. Тому що треба заохочувати, потрібно дати українському уряду, що може стимулювати українців", - зазначив Ведрін.

Також він розповів, що українці ставляться до держави зовсім інакше, ніж мешканці Західної Європи.

"Для Західної Європи – Франції або Німеччині – призначення держави полягає в тому, щоб служити, допомагати людям, забезпечувати їх чимось хорошим. У Радянському Союзі держава була проти людей. І тепер українці думають: ви говорите про необхідність реформ, але я не довіряю, бо знаю, що держава завжди була проти нас. Я збережу свої гроші, захищу себе або емігрує в Західну Європу. Тому що я не довіряю державі", - вважає французький експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Путіна можна позбавити влади за два-три дні, достатньо однієї дії - західний політолог".