RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Миру плювати, чим усе закінчиться в Україні: зроблено гучну заяву про позицію Заходу по Донбасу і відносинах з Росією

Захід має тісні економічні зв'язки з Росією, заради збереження яких він не буде належним чином давити на Кремль з питання України.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив військовий інструктор-волонтер Цві Аріелі.

"Зовнішня політика Росії за фактом є продовженням політики внутрішньої. Тобто Росія дуже часто використовує різні зовнішньополітичні ходи для того, щоб зміцнити свою внутрішню владу, владу клану Путіна", - говорить Аріелі.

Він також зазначає, що Росія не готова втратити все заради повного захоплення України. Тому за певних обставин Кремль може погодитися на введення миротворців на Донбас і вивести звідти своїх військових. Однак для цього необхідний серйозний зовнішній тиск.

"Питання в тому, хто буде на них тиснути. А в нас немає такої сторони, яка була б зацікавлена натиснути на них настільки, щоб в Україні все було добре. Щоб Україні повернули її території та відчепилися від неї", - впевнений інструктор.

В даному контексті він нагадує, що Захід отримує російський газ і будівництво "Північного потоку-2" стане катастрофою для України.

"Тому що можна буде не транспортувати газ через територію України. А це як мінімум на два мільярди доларів менше в бюджет надходитиме", - пояснив Аріелі.

Також читайте повний текст інтерв'ю на "Апострофі" - Змусити Росію піти з Донбасу можна двома шляхами - військовий інструктор.