RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Антибандерівський" закон Польщі: дипломат пояснив, як Україні не дати втягнути себе в конфлікт

Україні не варто реагувати на заборону "бандерівської ідеології" в Польщі, щоб не втягнути себе в "нескінченну ситуацію".

Про це "Апострофу" розповів дипломат, голова фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

"Для нас настав час проявляти стратегічне терпіння у відносинах з Польщею. Треба перш за все акцентувати на тому, що нас об'єднує, докласти максимум зусиль, щоб розвивалися конкретні проекти співробітництва, проявляти стриманість, мудрість і далекоглядність, розглядаючи питання, як реагувати на якісь недружні (а вони, звичайно, недружні) випади з боку польського Сейму. Чи потрібна нам взаємність в цьому випадку - для мене велике питання", - упевнений дипломат.

На його думку, продемонстрована українською владою реакція є надмірно різкою, що має компенсувати її бездіяльність в інших питаннях.

"На сьогоднішній день українську владу критикують всередині країни за відсутність ініціативи в тому, що стосується війни і відносин з Росією, відсутність стратегії і бачення. І вона намагається це компенсувати, іноді надмірно реагуючи в питаннях, які є дрібними або не варті скандалів з державами, які не ворожі по відношенню до України ", - повідав Яременко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Польща знову "воює" з Бандерою: як найкраще відповісти Україні.