RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Не тільки газ і нафта: на Заході розповіли, як Росія може відповісти на нові санкції ЄС

У разі нових "великих авантюр" Володимира Путіна Європейський союз може ввести нові санкції проти Росії, ті можуть відповісти блокуванням імпорту європейських товарів.

Про це "Апострофу" розповів колишній посол Євросоюзу в Москві Майкл Емерсон.

За його словами, санкції можуть бути посилені, якщо Путін прийме рішення про "нову велику авантюру", яка буде більш серйозною за історію з отруєнням колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля.

В якості одного з можливих прикладів посилення санкцій Емерсон привів припинення дії фінансової системи переказів SWIFT для російських установ.

Відносно дій РФ у відповідь, колишній посол заявив, що Росія може зробити небагато. Відмова від поставок газу і нафти в Європу сильніше вдарить по ним самим. Однак, можливо посилення контрсанкцій.

"Зараз вони блокують імпорт європейської сільськогосподарської продукції, але не легкових автомобілів, обладнання і так далі. Тому якщо відносини продовжать погіршуватися, вони можуть накласти санкції на експорт з ЄС і зможуть отримувати автомобілі і більшість товарів з Японії, Південної Кореї і Китаю", - каже Емерсон.

Детальніше про відносини Євросоюзу з Росією і їх вплив на Україну читайте в інтерв'ю Майкла Емерсона "Апострофу": Вже є відповідь на нову велику авантюру Путіна.