RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

На Заході назвали людину Путіна, яка загрожує нацбезпеці України

Спецпредставник президента РФ Володимира Путіна щодо взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном Олександр Бабаков, який володіє значною часткою в 11 з 24 українських обленерго, представляє серйозну загрозу для національної безпеки України.

Про це заявив аналітик Atlantic Council Андерс Аслунд, передає Голос Америки.

"Це незбагненно, що в одинадцяти з 24 українських обленерго значною часткою володіє російський націоналіст Олександр Бабаков, знаходиться під санкціями всіх задіяних країн за його роль в російській окупації і анексії Криму, коли перебував на посаді віце-спікера російської Думи", - уточнює аналітик, підкреслюючи те, що Бабаков також фігурує в так званих "Панамських документах".

Аслунд впевнений, що Україні необхідно заморозити активи Бабакова.

"Ми турбуємося через російські кібератаки на українську енергомережу, в той час як значною її частиною володіє, контролює і управляє ворог", - наполягає Аслунд.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що кандидат в президенти Франції Марін Ле Пен отримала в російському банку 9 мільйонів євро для своєї партії "Народний фронт" за участю сенатора Олександра Бабакова.