RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Немає іншого виходу: Україні зробили тривожне попередження з приводу Росії

Справа отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля і жорстка реакція Заходу змусила Росію взяти паузу в своїх планах, але вже скоро можна очікувати на нове загострення у тому числі і на Донбасі.

Таку думку висловив "Апострофу" військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"А зараз вони підготують відповідь, в тому числі по Україні, і влуплять. Вони ж зараз у такій ситуації – з засмученими рядами і планами. Савченко взяли, Рубана взяли, план по Україні провалився (з одностороннім введенням миротворців на Донбас). Вони просто не готові до суттєвого загострення із Заходом, і їм потрібен час на те, щоб визначитися з позиціями, зібратися знову, придумати новий план і діяти. В таких випадках завжди беруться миротворчі ініціативи, перемир'я, там дипломати висилаються, починаються розмови, дискусії", - зазначив експерт.

На даний момент невідомо, де саме президент Росії Володимир Путін вирішить завдати нового удару, але те що він буде не викликає жодних сумнівів.

"Їм знадобиться 2-3 місяці, потім вони знову влуплять – що-небудь капосне зроблять в Сирії або Україні. Подальші ескалації? Звичайно. Це ж завжди варіабельно. Вони розглядають різні сценарії. У Кремлі борються різні башти, які є прихильниками різних сценаріїв. Але я не бачу для Росії інших варіантів, окрім як йти на загострення. Вони, так чи інакше, будуть на нього йти, а форми і способи можуть бути різні", - резюмував Арестович.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін взяв паузу: наступний удар по Україні буде не на Донбасі.