RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Не було іншого вибору: в Украні зробили гучне визнання про закупівлю комплектуючих для техніки сил АТО у Росії

Військовий експерт і народний депутат Дмитро Тимчук заявив, що Україна відчуває потребу у закупівлі комплектуючих для військової техніки з Росії.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Нардеп розповів, що в Україні є велика кількість радянської бротнехнікі, наприклад БМП-1 і БМП-2, які потребують ремонту та заміни комплектуючих, що виготовляються тільки в Росії. Вивести всю таку техніку з ужитку неможливо через військові дій, тому доводиться закуповувати деталі в РФ через посередників в інших країнах.

"Закуповувати у росіян ми не можемо, Верховна Рада заборонила торгівлю продукцією військового призначення. Але, вибачте, а звідки взяти тисячі одиниць бронетехніки, щоб замінити те, що є? Армія повинна чимось воювати, ми не можемо вивести все одиниці радянського виробництва, оскільки вони мають російські комплектуючі. У нас немає такої можливості, країна воює. Відповідно, доводиться закуповувати ті ж комплектуючі, але через різні фірми-посередники за кордоном, Білорусь, наприклад, або інші країни Східної Європи "- повідомив Тимчук.

За його словами, відомо про зрив спроб укладення угод по таким закупівлям через журналістські розслідування. Як стверджує нардеп, розслідування проводилися на підставі документів, "злитих" журналістам російськими спецслужбами.

"Насправді інформаційна агресія Росії здійснюється за дуже багатьох каналах, і дуже часто не розумієш, де журналістські розслідування, а де спецоперація ФСБ ... Я знаю випадок, коли серйозні угоди щодо комплектуючих блокувалися саме через документи, які, за нашими даними, зливалися через наші вельмишановні ЗМІ російської ФСБ ", - заявив він.

Про угоди, які все таки були укладені і за якими проводились поставки російських деталей, не повідомляється.

Детальніше про "інформаційну війну" і проблеми української армії читайте в інтерв'ю нардепа Дмитра Тимчука "Апострофу": Головний упор Путіна не був на Донецьк і Луганськ, а на два інших міста України.