RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Україна заявила про готовність дати Путіну можливість вивести війська з Придністров'я

Спеціальний представник України з придністровського врегулювання Віктор Крижановський 17 квітня заявив про готовність Києва надати коридор для виведення російських військ з невизнаної Придністровської Молдавської республіки, як тільки РФ приступить до цього процесу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наша позиція незмінна - територію ми надамо, ми забезпечимо безперешкодне і безпечне виведення російських військ і боєприпасів з території Придністров'я, як тільки Росія почне це робити. Або, принаймні - висловить готовність", - сказав Крижановський.

При цьому постпред заявив, що поки Кремль не показує готовність виводити свої війська.

"Буквально вчора російський віце-прем'єр Рогозін написав, що вони не будуть цього робити, тому що це може дестабілізувати ситуацію. У Думі політики говорять, що ситуація в Україні нестабільна і як можна вивозити боєприпаси через таку територію. Ці всі розповіді для нервовохворих", - заявляє Крижановський.

У той же час посол Молдови в Україні Руслан Болбочан підкреслив, що офіційний Кишинів наполягає на виведенні російських військ відповідно до раніше взятих Росією міжнародних зобов'язань і висловив стурбованість проведенням військових навчань на території Придністров'я.

Як повідомляв "Апостроф", президент Молдови Ігор Додон заявив, що Київ може допомогти Кишиневу знайти компроміс з питання Придністров'я.