RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Чи чекати масштабного наступу найманців Путіна на Донбасі: з'явився прогноз

Напередодні початку Чемпіонату світу з футболу, який цього року пройде в Росії, конфронтація на Донбасі не вигідна РФ.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Росії невигідно саме зараз допускати різку конфронтацію, адже це може відлякати західних уболівальників, і вони не отримають того потоку приїжджих, який очікується", - повідав Жданов.

При цьому бойовики ДНР-ЛНР самостійно навряд чи зважаться на подібну операцію. Крім усього, у них недостатньо для цього сил.

"А у нас за великим рахунком немає ні сил, ні коштів для широкомасштабної наступальної операції. Та й президент Петро Порошенко не відмовився від свого мирного плану, відповідно, підхід до вирішення питання Донбасу у нього не змінився", - резюмував Жданов.

Але й не варто виключати локальних загострень, адже саме зараз вирішуються питання про відновлення нормандського формату, введення миротворчих підрозділів ООН, їх мандат. Аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич впевнений, що перед подібними переговорами Росія завжди йде на загострення військової ситуації.

"Я просто не пам'ятаю жодного випадку, коли б РФ спочатку припинила вогонь, а потім домовилася про мирний варіант. Росія завжди спочатку намагається піти на більше загострення, а потім шукає компроміс. Тому активізація бойових дій дуже може бути", - розповів експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія "закриває" ДНР-ЛНР: на Донбасі кажуть про нову велику війну.