RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Договір про дружбу з Росією може допомогти Україні: експерт навів важливий аргумент

Україні не варто відмовлятися від пролонгації Договору про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією, оскільки цей договір можна потім використати в суді проти самої Російської Федерації.

Про це сказав асоційований експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Микола Капітоненко в своєму матеріалі для "Апострофа".

"Агресивна політика Росії по відношенню до України підірвала всі цінності, які поклали початок двостороннім відносинам і тим самим зробила договір застарілим. Однак на сьогоднішній день існують серйозні підстави для того, щоб Україна не поспішала і не припиняла дію договору. Порушений договір був переданий в міжнародні суди і це поставило додаткові дипломатичні і політичні витрати на Росію", - заявив Капітоненко.

Експерт зазначив, що незважаючи на те, що Росія грубо порушила договір, він все ще захищає деякі українські інтереси.

Капітоненко підкреслив, що Україна не повинна розривати угоду, щоб допомогти досягти результатів на майбутніх виборах.

"Припинення дії договору, а також озвучені конституційні зміни щодо прагнень України до членства в НАТО і ЄС повинні правильно взаємодіяти, а не допомагати досягти результатів виборів в наступному році. Прості рішення не будуть працювати в такій складній ситуації. Україна повинна готуватися до більш непередбачуваних і ризикованих стосунків з Росією після припинення договору", - резюмував він.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Договір про дружбу України з Росією: чому його зараз не можна скасувати.