RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Між Україною та Угорщиною розгорається скандал: нові подробиці

Міністерство закордонних справ України висловило Угорщині рішучий протест у зв'язку з висловлюваннями прем'єр-міністра цієї країни Віктора Орбана про неможливість домовитися з чинною українською владою.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"16 листопада в МЗС України був запрошений новопризначений посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто, якому було висловлено рішучий протест у зв'язку з останніми заявами прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана і віце-прем'єр-міністра з питань національної політики Жолта Шемьена щодо України", - заявили в МЗС.

Відзначається, що Угорському дипломату було наголошено на необхідності припинення дій, що негативно впливають на розвиток двосторонніх відносин.

"Особливо в контексті реалізації домовленостей, досягнутих главами двох зовнішньополітичних відомств в жовтні цього року за рішенням проблемних питань між Україною і Угорщиною", - відзначили в МЗС.

Як повідомляв "Апостроф", ректор Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці Ільдіко Орос заявила у виступі 23 жовтня на мітингу в Будапешті, що в Україні зараз по відношенню до угорцям діють "комуністичні і фашистські методи".