RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Українське питання: в Росії розповіли про два тузи в рукаві у Путіна

Відомий російський політолог і професор Лілія Шевцова розповіла про те, які ще механізми впливу на Україну може задіяти президент РФ Володимир Путін.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "УП".

Журналіст видання зауважив, що Кремль вже задіяв як військові дії, так і пропаганду, блокаду Азовського моря, санкції, газовий конфлікт тощо.

"Думаю, що тепер у Кремля в рукаві залишаються два туза. Якщо мова йде про Україну. Перший - це труднощі з українськими реформами; розкол української еліти і можливість посилення у вас проросійської опозиції. Другий туз - це втома Заходу від українських проблем і його зростаюча байдужість. Ось недавно один з найкращих кореспондентів "Шпігель" Christian Neef з гіркотою писав про забуту війну на Донбасі, яку Європа намагається не згадувати.

Кремль робить ставку на те, що ліберальні демократії втомляться від України і повернуться до свого прагматизму. Тим більше, що там є впливові сили, які мріють про business as usual з Росією. І бізнес, і політики - реалісти типу Шредера, Саркозі і Блера, які завжди готові підзаробити на дружбі з неліберальними режимами", - сказала Шевцова.

"Епоха глобалізації зростила ціле покоління "реалістів" з різних станів - від політиків до інтелектуалів, які вважають, що епоха цінностей завершена. Потрібно переходити до прагматизму. Дуже комфортне для самодержавства покоління. Саме воно сформувало на Заході найпотужнішу лобістську машину по здійсненню інтересів клептократії. І поки ця машина на зруйнована", - додала професор.

Вона підкреслила, що зараз в Європі наступає лихоліття.

"Ангела Меркель в процесі догляду. А саме вона цементувала європейську єдність. Макрон летить вниз зі своїм рейтингом. Великобританія не може розібратися з власним виходом з ЄС. Трамп продовжує гробити трансатлантичний союз - найбільші досягнення Заходу. Ось вам розкішне поле для гри в кремлівський гольф", - сказала політолог.

Як повідомляв "Апостроф", за словами Шевцової, путінський режим, прагнучи забезпечити свої інтереси, поступово руйнує російську державу.