RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

В Європі з подивом поставилися до слів Путіна про війну на Донбасі

Президент РФ Володимир Путін на саміті G20 заявив, що поки в Україні не зміниться влада, війна на Донбасі буде тривати, в Німеччині поставилися до цієї заяви "з подивом".

Про це заявив офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт на брифінгу в Берліні, повідомляє "Укрінформ".

"Ці слова в федеральному уряді взяли до відома з подивом", - сказав Зайберт.

Він нагадав, що мова йде про легітимно і демократично обране представництво країни і народу, а також про легітимну переговорну сторону в Мінському процесі. Німеччина прихильна до цих угод і переговорів в "мінському форматі", так само як і Україна, підкреслив прес-секретар канцлера Ангели Меркель.

"Незаконна анексія Криму іде з боку Росії, підтримка сепаратистів на сході України також іде від Росії. Таким чином, тут лежить основна відповідальність за кризу, а також за насильство, яке забрало на сході України життя такої великої кількості людей", - нагадав Зайберт.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін відзначився новою "полум'яною" промовою, в якій згадав українську владу і поїдання немовлят.